Διαπρέπει το Pussy hat από τη συλλογή Precious των KNWLS AW-22

Ένα KNWLS girl είναι προϊόν πειράματος κόντρα στο κατεστημένο και ζει σε μια μετα-αποκαλυπτική εποχή σαν να έχει βγει από το Mad Max με atittude "I don't give a fuck" όπως λέει ο Alexandre.

KNWLS
Φθινόπωρο Χειμώνας 2022

Οι KNWLS, λίγο πριν από την κυκλοφορία της “Precious” μιας συλλογής για το Φθινόπωρο του 2022, εμπνευσμένη από anime με μία δόση rave αισθητικής, έδωσαν συνέντευξη στην Taylore Scarabelli για το Interview Magazine. Απολαμβάνουν το να είναι μέρος ενός νέου κινήματος που εμπνέεται από τους άφταστους σχεδιαστές της δεκαετίας του ’90 όπως ο Jean Paul Gaultier, ο Roberto Cavalli και οι Dolce & Gabbana.

“Ήμασταν η πρώτη γενιά ανθρώπων που ανακάλυψαν τη μόδα μέσω του διαδικτύου”

Arsenault

Αποφοιτώντας από το CSM (Central Saint Martins) το 2017, θεωρούνταν outsider, όμως με τις πρώτες δημοσιεύσεις της Charlotte στο ινσταγκραμ κατάφεραν να αγαπηθούν αστραπιαία. Το καλύτερο όμως ήταν πως πολλά celebrities υποστήριξαν το brand προκαλώντας μια χιονοστιβάδα ακολούθων και τραβόντας την προσοχή γιγάντων της μόδας όπως η LVMH, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το δίδυμο προκρίθηκε στον τελικό του LVMH prize 2022 για νέους σχεδιαστές.

Παρατήρησαν πως υπήρχε ένα νέο γένος κοριτσιών στο instagram που είχαν διαφορετική άποψη για το πώς ήθελαν να ντύνονται, και που έμοιαζε με τον κόσμο που δημιουργούσαν οι KNWLS. Οι επιρροές του Alexandre από την κουλτούρα των videogames και των ιαπωνικών anime έδωσαν την έμπνευση για καπέλα που θα μπορούσε να φοράει κι ένα άβαταρ, αλλά και προς το παρόν η Dua Lipa τίμησε πρώτη το pussy hat. Αντιθέτως η Charlotte δεν ασχολήθηκε ποτέ με παιχνίδια. Πιστεύει όμως, πως όταν κάποια μέρα οι άνθρωποι θα είναι τόσο αδιάφοροι για αυτήν την πραγματικότητα, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να κάνουν ψηφιακές συνεργασίες και να ντύνουν κόσμο στο metaverse.

Όταν αμέτρητα fashion icons, από την Bella Hadid και την Kylie Jenner μέχρι τη Rihanna, έχουν θεαθεί με τα τελειότερα mesh prints των KNWLS, αναδύθηκε ένα παλιρροϊκό κύμα fast fashion απομιμήσεων. Ωστόσο, οι ταλαντούχοι ιδρυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, Charlotte Knowles και Alexandre Arsenault, βλέπουν την αντιγραφή σαν μια μορφή κολακείας. Είναι τόσο περήφανοι για την ακρίβεια με την οποία δουλεύουν όλες τις λεπτομέρειες για ένα προϊόν, που πιο πολύ τους εκνευρίζει αν τους κάνει tag κάποιος που φορά απομίμηση.

Η μητέρα της Charlotte, η Mandy, ασχολείται με την εταιρεία με επιχειρηματική οξυδέρκεια και βοηθά σε πολλά τεχνικά πράγματα. Ο Alexandre έχει αναλάβει όλες τις βαρετές δουλειές του επιχειρηματικού σκέλους και της ανάπτυξης των προϊόντων, ενώ η Charlotte το πιο διασκεδαστικό κομμάτι με το σχέδιο και τα υφάσματα.

Στις σημειώσεις τους αποκαλούν τα looks «Scene-girls kitsch» (μεταμορφωμένα σε cyber goth). Ένα KNWLS girl είναι προϊόν πειράματος κόντρα στο κατεστημένο και ζει σε μια μετα-αποκαλυπτική εποχή σαν να έχει βγει από το Mad Max με atittude “I don’t give a fuck” όπως λέει ο Alexandre.

Κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται δουλεύοντας με πιστοποιημένα εργοστάσια ή επιλέγοντας ύφασμα που είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά καλύτερα για το περιβάλλον. Κάτι που οδηγεί στη δημιουργία ενός ποιητικού προϊόντος που έχει κατασκευαστεί για να διαρκέσει.

Δείτε τις προηγούμενες κολεξιόν στο επίσημο site των KNWLS


Photographer / Director – Jordan Hemingway @MA+ Talent
Stylist @georgia.pendlebury @clmagency
Make-up @thomasdekluyver @artpartner
Hair @cyndiaharvey @artpartner
Nails @sylviemacmillian.nails @maworldgroup
Casting @bitton @fmcaulay @establishmentny
Set Designer @thomasbird @east_co
Movement @ryanchapell
Jewellery @panconesi
Sunglasses @andywolfofficial

DOP @jack_exton_ @KO_collective
Lighting Director @jack.symes
Photo Assistant @taralaureclaire

Models
@ajokdaing
@aoi712
@charlieosborne.xyz
@gracequaye_
@hannahelysewolf
@laffmichelle

Production @bellhousemarkes @ellacgirardot @ettlepettle and Araminta Markes
Post Production @purple_martin_studio
PR @l52world @charlottearif
Words @mahoroseward

Latest from Collections

Mugler FW 2021

Cast: Sora Choi, Bella Hadid, Amber Valleta, Barbara Valente, Lourdes Leon, Ylang Messenguiral, Cyrielle Lalande, Jill…