Το PURR επιλέγει Moschino SS23 από το Fashion Week του Μιλάνου

Η πασαρέλα κατακλύστηκε από μια συμμορία μπρατσαράδων, ντυμένοι με ρούχα διακοσμημένα από θρυλικές fashion εικονογραφήσεις του Tony Viramontes

5 mins read
MOSCHINO MEN
Άνοιξη Καλοκαίρι ’23

Για την ανδρική κολεξιόν της Moschino για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 στην Men’s Fashion Week του Μιλάνου, ο creative director Jeremy Scott σε μια ωδή στον Tony Viramontes, συνδύασε την τάση της Moschino για το φωτεινό και το τολμηρό, με επιρροές από τα έργα του καλλιτέχνη.

Κοντεύει μια δεκαετία από τότε που ο Jeremy Scott μπήκε στον οίκο Moschino και για πρώτη φορά από την αρχή της θητείας του, ο αγαπημένος σχεδιαστής διοργάνωσε την πρώτη του αμιγώς ανδρική επίδειξη. Στα backstage, ο Scott είπε ότι σχεδόν επέλεξε μια μορφή lookbook αντί για μια φυσική πασαρέλα, αλλά είχε λαχταρήσει να φέρει μια μυριάδα χαρακτήρων σε ζωντανό κοινό.

“Σκεφτόμουν για τη φωτογραφία και τη δουλειά του (Tony) με τον Ray Petri. Πώς σχεδίαζε στις φωτογραφίες για να παραμορφώσει κάτι που θα έμοιαζε με σμόκιν. Ήθελα να το μεταφέρω σε αληθινά ρούχα»

-Jeremy Scott

Η πασαρέλα κατακλύστηκε από μια συμμορία μπρατσαράδων, ντυμένοι με ρούχα διακοσμημένα από θρυλικές fashion εικονογραφήσεις του Tony Viramontes, για τον οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά κάποια στιγμή. Μεγαλώνοντας ο Scott, αντλούσε μεγάλη έμπνευση από τα έργα του Viramontes για το βρετανικό περιοδικό “The Face”, και μπόρεσε να ενώσει τα πορτρέτα του καλλιτέχνη με σέξι twinsets και casual ενδυμασία σε ζωγραφικά φινιρίσματα, όλα κοιτάζοντας προς Buffalo style.

SLIDE OR TAP
Photography courtesy of Moschino

Μεταφέροντας όλα τα του Tom of Finland, οι “μούσες” του Scott αυτή τη ήταν επίσης εμπνευσμένες από την γκαρνταρόμπα του Jean Michel Basquiat, αφού ο σχεδιαστής παρακολούθησε τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Warhol στο Netflix. «Θυμάμαι τη Μαντόνα να μου διηγείται μια ιστορία για εκείνον και τη διαμονή τους στο σπίτι κάποιου πλούσιου στα 80s, όπου έκαναν έφοδο στην ντουλάπα του και βρήκαν όλες αυτές τις Ιαπωνικές μόδες, οπότε σκεφτόμουν πραγματικά τον τρόπο ντυσίματος του»

MOSCHINO.COM

Latest from Fashion Shows

GCDS FW 22-23 Milan Fashion Week

Η glam πλευρά της αιμοδηψούς προσωπικότητας του Δράκουλα έχει πλέον  αποκαλυφθεί…