Schiaparelli Φθινόπωρο – Χειμώνας 22-23 Collection

Αυτή τη σεζόν, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μόνο σε μαύρο, λευκό (bone white) και χρυσό Schiaparelli, για να αφήσουμε καλύτερα τα ρούχα, τα σχήματά τους, τη ραπτική μας, να μιλήσουν από μόνα τους

Daniel Roseberry για την νέα συλλογή του οίκου Schiaparelli
Φθινόπωρο Χειμώνας 2022

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σχετικά με τη δουλειά στη μόδα είναι ότι ένα μόνο ξόρκι δημιουργικότητας μπορεί να εμπνεύσει τις προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων και να οδηγήσει σε μήνες δημιουργίας. Το περασμένο φθινόπωρο, την παραμονή του ανοίγματος του πρώτου μας permanent καταστήματος στην Bergdorf Goodman της Νέας Υόρκης, κάθισα για περίπου εννέα ώρες και ζωγράφισα freehand ένα πανί 120 μέτρων με τους κωδικούς του Maison: bodyparts, λουκέτα και κλειδαρότρυπες, μεζούρες και μπιζού αποδίδονταν με μαύρο μελάνι σε λευκό βαμβάκι – ο τελειωμένος καμβάς εξυπηρετούσε και ως τραπεζομάντιλο εκείνης της νύχτας στο δείπνο μας, και αργότερα ως το δημιουργικό άλμα της σεζόν.

“Αυτή τη σεζόν, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μόνο σε μαύρο, λευκό (bone white) και χρυσό Schiaparelli, για να αφήσουμε καλύτερα τα ρούχα, τα σχήματά τους, τη ραπτική μας, να μιλήσουν από μόνα τους”

-Daniel Roseberry

Εάν η ραπτική είναι δημιουργικότητα που εκφράζεται ως τέχνη, τότε αυτή η ready-to-wear συλλογή είναι αυτή η τέχνη εφαρμοσμένη. Εφαρμόζεται στην πραγματική ζωή, εφαρμόζεται στις ανάγκες και επιθυμίες του πελάτη μας και εφαρμόζεται στη συναρπαστική εξέλιξη του Maison Schiaparelli ως σύγχρονο Luxury Brand. Μεταφέραμε την πειθαρχημένη χρωματική παλέτα του οίκου. Αυτή τη σεζόν, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μόνο σε μαύρο, λευκό (bone white) και χρυσό Schiaparelli, για να αφήσουμε καλύτερα τα ρούχα, τα σχήματά τους, τη ραπτική μας, να μιλήσουν από μόνα τους. Ο στόχος μας εδώ ήταν η τελειότητα, το είδος της τελειότητας που γεννήθηκε από την αυστηρότητα: Ποιο ήταν το τέλειο φόρεμα, το τέλειο πουλόβερ, το τέλειο παλτό; Ήθελα να μάθω όχι μόνο τι έκανε ένα κομμάτι τέλειο, αλλά τι το κάνει τέλειο Schiaparelli. Θα βρείτε τις απαντήσεις σε κομμάτια όπως ένα κομμένο σατέν φόρεμα με plisse soleil μπούστο ή ένα σατέν μίνι φόρεμα με σφυρήλατα χρυσά τρυπήματα και δεμένο με μαύρο δερμάτινο κορδόνι ή μια αναπαράσταση των πρώτων μάλλινων jacquard trompe l’oeil πουλόβερ της Elsa Schiaparelli από το 1927, αναδημιουργημένα εδώ το ένα μετά το άλλο.

Μετά από τρία χρόνια στον οίκο, η λιγότερο αγαπημένη μου ερώτηση είναι «Ποια είναι η γυναίκα Schiaparelli;» Πόσο ανόητη ερώτηση! Ελπίζω ότι μέχρι τώρα, γνωρίζουμε ήδη ότι η απάντηση είναι “Ποια δεν είναι η γυναίκα Schiaparelli;!” (και ότι, πράγματι, δεν χρειάζεται καν να είναι γυναίκα.) Σε διάστημα τριών μηνών το περασμένο φθινόπωρο, είχαμε την τιμή να ντύσουμε την πρώτη κυρία Jill Biden, την Cardi B, τη Regina King, τον Jeremy O. Harris, τη Lady Gaga και την Adele. Αν και συχνά είναι αντιφατική, η ταυτότητα του Schiaparelli είναι ένα τεράστιο κολάζ ανθρώπινων όντων με όνειρα, δικές τους προτιμήσεις και προσανατολισμούς, ακόμα κι αν επικεντρώνεται σε μια και μόνο ιδέα: τη νοημοσύνη. Η ιδρυτής μας ήταν μια οξυδερκής επιχειρηματίας, μια τετραπέρατη λογοτέχνης και μια ταλαντούχα οραματίστρια που έβλεπε πολύ πέρα ​​από τα όρια και τα όρια της εποχής της.

Θέλω να τελειώσω αυτό το σημείωμα με μια έκφραση ευγνωμοσύνης. Οι πιο ειλικρινείς μου ευχαριστίες απευθύνονται στους απίστευτους συνεργάτες, φίλους, πελάτες και συνεργάτες του Οίκου Schiaparelli που με υποστηρίζουν και κάνουν δυνατά όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουμε. Το πάθος και ο ενθουσιασμός σας είναι απείρως αγαπητά σε ‘μένα και νιώθω μεγάλη τιμή που τόσοι πολλοί από εσάς καλωσόρισαν τον οίκο Schiaparelli στις καρδιές και στα σπίτια σας.

Latest from Collections

Mugler FW 2021

Cast: Sora Choi, Bella Hadid, Amber Valleta, Barbara Valente, Lourdes Leon, Ylang Messenguiral, Cyrielle Lalande, Jill…